Traditioneel en nieuwbakken

Wat is uw nieuws van de dag? Filoxenia is altijd in beweging. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, activiteiten en acties. Heeft u een brandende vraag of opmerking

Bel: 023 - 5734920 

live muziek 13 December

Griekse avond met live muziek 13 December

U bent van harte welkom tijdens onze Griekse avond! Met de gezellige live muziek en heerlijk Grieks eten waant u zich voor even in het mooie Griekenland. Wij nodigen u van harte uit om samen met ons de sirtaki te dansen.

 

 

 

RESERVEER NU

Beste Griek van Nederland 2018/2019 Kostas Bampatsias Filoxenia Zandvoort

Beste Griek van Nederland 2018

Greek Cuisine Filoxenia Zandvoort grote winnaar de Beste Griek

Tijdens het Greek Food Festival in de Q-Factory Amsterdam werd  zondag 25 maart de uitslag bekend gemaakt van de wedstrijd de Beste Griek 2018/2019. 

De lezers van Griekenland Magazine verkozen Restaurant Filoxenia Zandvoort tot absolute winnaar. De jury heeft zich hierbij aangesloten. 
Wij werden door de jury geroemd om onze authentieke keuken, de Griekse gastvrijheid, de goede wijnkaart en het gebruik van verse, lokale ingrediënten. 
Op 9 april wordt de oorkonde overhandigd aan ons.
De jury bestond uit Eleni Skarveli (directeur Grieks Verkeersbureau Benelux), Dimitris Eustratiadis (maître Restaurant Mykonos Asten) en Peter van Riel (hoofdredacteur Griekenland magazine)

In 2014 zijn wij tweede geworden en nu dus nummer 1!

 

LEES MEER OVER

Haarlems Dagblad Beste Griek van Nederland 2018/2019 Kostas Bampatsias Filoxenia Zandvoort Haarlems Dagblad Beste Griek van Nederland 2018/2019 Kostas Bampatsias Filoxenia Zandvoort
Makis Seviloglou in Filoxenia Zandvoort

6 Maart 2019

Makis Seviloglou in Filoxenia

Wegens succes ook dit jaar weer Makis Seviloglou in Filoxenia

Componist, zanger en bouzoukispeler Makis Seviloglou (1967) en zijn band behoren tot het beste dat Griekenland op dit moment muzikaal te bieden heeft. “Albums van dit kaliber openen nieuwe muzikale wegen en behoren tot het Europese culturele erfgoed”, schreef Heaven over zijn cd ‘Anchors’. Seviloglou komt opnieuw naar Nederland, om zijn nieuwe album ‘Upside Down Soul’ te presenteren. Dat wordt een avond “prachtige muziek vol diepgang, variatie, weemoed en levensvreugde.

Zijn tour gaat door heel Nederland en woensdag 6 maart 2019 treedt hij weer exclusief op in Filoxenia! U kunt onder het genot van een hapje en een drankje genieten van de muzikale klanken van Makis. Nooit was u zo 1 met een artiest. 

De entreeprijs is 47,50 euro per persoon inclusief hapjes en een welkomstdrankje. Deze tickets zijn exclusief te verkrijgen in ons restaurant. Bel voor meer informatie over tickets naar telefoonnummer 023 5734920

De aanvang van het optreden is 20.00 uur. Wees er snel bij want er is maar plaats voor 50 personen!

Let op! Alleen gasten met een entreeticket hebben toegang tot het optreden van Makis. Dit optreden zal plaatsvinden op de benedenverdieping van ons restaurant. De bovenverdieping is voor diner geopend.

 

BEKIJK DE LINK

Filoxenia trotse sponsor van het S.V.Zandvoort Damesteam

Filoxenia trotse sponsor van het S.V.Zandvoort Damesteam

Vanaf nu zijn wij de trotse sponsors van het dames voetbalteam van SV Zandvoort. Wij gaan kampioen worden!

S.V.Zandvoort Damesteam

Filoxenia tweede beste grieks restaurant van Nederland

Filoxenia is tweede geworden bij de verkiezing van Beste Griekse Restaurant van Nederland 2014-2015 

LEES MEER OVER VERKIEZING

Grieks restaurant Filoxenia uit Zandvoort overdonderd door Griekse media aandacht

Grieks restaurant Filoxenia uit Zandvoort is de afgelopen weken het gesprek van de dag in Griekenland geweest, wat uiteindelijk geresulteerd heeft in een reportage op de Griekse tv zender Skai. De hype begon eind augustus toen er op een bekende Griekse blog op internet een verhaal publiceerde over de familie Bampatsias. Zoon Kostas en zijn Nederlandse vrouw Lianne runnen in de Noord-Hollandse badplaats Grieks restaurant Filoxenia midden in het centrum. Kostas vader en moeder staan in de keuken. Zij gebruiken voor hun traditionele recepten voornamelijk authentieke ingrediënten uit de omgeving van Trikala (bekend van de Meteora kloosters). Daarna ging het snel: het verhaal werd opgepikt door de Efimerida (de Griekse Telegraaf) en op 1 september was er zelfs een reportage op de Griekse nationale televisie. Daarin maakte Theodora Bampatsias op televisie een authentiek Grieks recept: spanakopita, een Griekse spinazietaart. Eigenaar Kostas Bampatsias is nog steeds overdonderd van alle aandacht uit Griekenland. Hij zegt “het komt niet vaak voor dat een Nederlands restaurant zo in de belangstelling staat in Griekenland. Voor ons is dit een bevestiging dat wij een unieke formule die niet alleen Grieken trekt die in Nederland wonen, maar vooral ook Nederlanders die gegrepen zijn door de Griekse traditionele keuken.” Dat het restaurant zeer gewaardeerd wordt blijkt uit de onlangs gehouden verkiezing van beste Grieks restaurant van Nederland wat werd uitgeschreven door het blad Griekenland Magazine. Filoxenia werd hierin tweede. Filoxenia combineert de Griekse gastvrijheid met smakelijke Griekse gerechten. Hierbij organiseren zij één maal per vier maanden een proeverij van Griekse hapjes en is er eens per maand live Griekse muziek, de volgende op 7 december a.s. Filoxenia vindt u in de Haltestraat 49 in Zandvoort en is dagelijks geopend van 16.30 tot 23.00

BEKIJK DE LINK

Filoxenia weer op de Griekse tv-zender Alpha

Zoals beloofd hier het filmpje van de uitzending van de reportage welke gemaakt is over Filoxenia. Het filmpje is uitgezonden op de beroemde Griekse tv-zender Alpha. Haris Lebidakis Hij reist de hele wereld over om Grieken te ontmoeten en te interviewen over hun werk en leven. Dit keer was zijn bestemming Nederland en dit is het resultaat geworden

BEKIJK DE LINK

Culinair Zandvoort

Ook dit jaar 26 t/m 28 juni is Filoxenia weer aanwezig op het culinaire evenement in Zandvoort. Heerlijke hapjes tot 6 euro!
 

LEES MEER OVER CULINAIR ZANDVOORT

Filoxenia 15 jaar !